Tisdag

Idag var jag reserv i Hagalund mellan klockan 11 och 19. Till en början var det väldigt lugnt och jag kunde sitta och dricka kaffe och prata med kollegor i Personallokalerna. Vid halv två åt jag min matlåda och alldeles efter det ringde Operativa Personalledningen och gav mig ett jobb. Det var en X40 (dubbeldäckare) som skulle köras ut till Hagalund efter ankomst till Centralen, men det var ett par timmar kvar innan den kom till Stockholm.

Vid tjugo i tre gick jag ut till spår 25 på bangården för att lifta in till Centralen med ett tjänstetåg som skulle avgå vid tretiden. Inne på Centralen hann jag gå till Personallokalerna en kortis innan det var dags att gå ner till spår 7 dit X40:an från Hallsberg skulle ankomma. Jag pratade med föraren som kört och gick sedan till andra änden och gjorde mig klar. Väl ute i Hagalund blev det förstås toatömning och sedan hamnade jag på spår 30 där jag parkerade enligt anvisning.

På spåret bredvid stod ett tjänstetåg som alldeles snart skulle avgå och jag hoppade på för att åka ner till Centralen en gång till. Jag hade nämligen fått ett uppdrag till och det var att köra ut ett loktåg som skulle komma från Norrköping vid halv sex. Jag hann med en kaffe i Personallokalerna och pratade med en kurskompis från lokförarutbildningen innan jag gick ner till spår 19b för att lösa av ännu en av mina kurskompisar från lokförarutbildningen. Jag körde sedan ut loktåget till Hagalund och slapp passera genom toatömningen eftersom det var en snabbvändning av tåget. Vagnarna kopplades av på spår 17 och jag körde runt loket till andra änden och kunde efter påkoppling och efterföljande bromsprov lämna över till ytterligare en kurskompis som efter bara några minuter skulle iväg ner till Centralen igen och sedan köra ner till Norrköping.

Nu var dagens insats över och jag åkte hem. Imorgon är jag ledig!