Fredag

Sista arbetspasset för veckan började vid halv åtta och jag var som vanligt på plats i god tid, så jag hann både med frukostmackor, kaffe och prat med kollegor innan det var dags att gå ut till spår 32 på bangården där mitt tågsätt – Rc6-lok samt tre vagnar – stod och väntade.

Efter att ha kollat att allt var ok körde jag ner till Centralen och spår 11 varifrån avgång skulle ske efter halv nio. Jag körde regionaltåg till Hallsberg och hade uppehåll i Flemingsberg, Södertälje, Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker längs vägen. Framme på spår 4 i Hallsberg vid tjugo över tio blev det rundgång med loket och efterföljande bromsprov. Kollegan som skulle köra tillbaka till Stockholm kom och vi pratade en stund innan jag gick bort till Personallokalerna för att ha tre och en halv timmes rast.

Vid tjugo i tre stod jag i blåsten vid spår 5b på järnvägsstationen och väntade på en ankommande X40 (dubbeldäckare) från Stockholm. Jag löste av föraren och fick klart från ombordaren efter avsyningen, så jag stängde dörrarna och växlade ut till spår 6 för att inte stå i vägen under den timme som var kvar tills jag skulle avgå. Jag bytte ände och gjorde allt klart för avfärd. Eftersom det inte skulle bli nån städning, beslutade jag mig för att plockstäda det värsta istället för att bara sitta och inte göra någonting alls. När jag kommit till andra änden av tåget kommer plötsligt en resenär och frågar varför tåget står stilla … Det visade sig att det inte bara var en sak som gått fel … hon skulle åka till Stockholm från Kumla, men gick på tåget till Hallsberg (fel håll alltså), hon hade inte hört utropet om att Hallsberg var slutstation och ombordaren hade inte sett henne vid avsyningen. Eftersom jag inte stod vid plattform och mitt tåg ändå skulle till Stockholm fick hon sitta kvar ombord, men skulle naturligtvis komma senare fram till Stockholm än planerat.

Klart i fyra blev det avgång från spår 5b och jag rullade iväg. Uppehållen var Kumla, Örebro S, Örebro C, Arboga, Kungsör, Eskilstuna, Strängnäs, Läggesta, Nykvarn, Södertälje och Flemingsberg innan ankomst till spår 19b på Stockholm C. Där väntade mitt avbyte och jag kunde gå till pendeltåget för att ta mig ut till Hagalund. Sen återstod bara bilresan hem och en skön ledig helg.