Fredag

Idag började jag inte förrän halv sex på eftermiddagen, så jag hann pyssla lite hemma innan det var dags att göra sig i ordning och åka till jobbet.

Jag gick ut till spår 23 på bangården där tågsättet – lok och 4 vagnar – stod. Det hade precis kommit in till Hagalund från föregående körning, så föraren höll på med rundgången. Jag löste av föraren och efter att bromsprovet var klart var det snart dags att bege sig ner till Centralen för att inte bli sen till nästa avgång, så man kan verkligen säga att det var en snabbvändning i Hagalund.

Nere på Centralen blev det avgång vid tjugo i sju från spår 11 och som vanligt var det uppehåll i Flemingsberg, Södertälje, Vagnhärad, Nyköping och Kolmården innan ankomst till Norrköping på spår 3b. Där hjälpte jag avbytande förare med rundgången eftersom det även här var en snabbvändning av tåget – drygt 20 minuter efter ankomst var det avgång tillbaka mot Stockholm och på den tiden ska man hinna koppla av, köra runt loket till andra änden, koppla ihop och göra bromsprov. Det är lättare att hinna om man hjälps åt och när vi var färdiga med 5 minuter till godo innan avgång gick jag för att äta en hamburgare till middag. Jag hann även med ett toabesök och en kaffe i Personallokalerna innan det var dags att gå ut till spår 1 för att hoppa på södergående regionaltåg som kom från Sala och åka med det ner till Linköping. Där gick jag den korta biten upp till hotellet där jag skulle spendera natten och jag hade precis kommit in på rummet när 22-nyheterna började på TV4. Låg i sängen och tittade lite på TV innan det var dags att släcka lampan och få sig lite sömn.