Onsdag

Efter att ha kommit i säng i ganska god tid igår kväll hade jag väckning klockan 2 och strax före tre satt jag i bilen. En timme senare hade jag parkerat i Hagalund och gick in i Personallokalerna. Där blev det ett par koppar kaffe och frukostsmörgås samt dagens pappersexercis. Jag gick ut till spår 14 i Nya Vagnhallen där mitt Uppsala-tågsätt stod – 7 personvagnar med ett Rc6-lok i vardera änden.

Körde ner till spår 3 på Centralen där jag bytte ände och så var det klart för morgonens första avgång från Stockholm till Uppsala.

Vid tjugo i sex rullade jag iväg norrut och efter sedvanliga uppehåll i Märsta och Knivsta anlände vi till spår 4 i Uppsala på utsatt tid. Returen tillbaka till Stockholm avlöpte utan anmärkningar och när jag åter stannat på Stockholm C blev jag avbytt och gick till Personallokalerna för att vara reserv en timme.

När timmen hade förflutit, utan att jag behövt utföra något, tog jag pendeln till Ulriksdal och gick sedan till Personallokalerna i Hagalund, där jag skulle ha en rast innan nästa uppdrag. Matlådans innehåll intogs trots att klockan bara var efter nio, men magen sa att det redan var dags för lunch.

Jag gick sedan ånyo ut till Nya Vagnhallen, men denna gången till spår 13, där en X40 som jag skulle klargöra stod. Den hade dock kommit från Hallsberg på morgonen, så någon ny klargöring behövdes inte, utan istället fick jag lite tid att felsöka på en dörr som inte ville fungera. Jag hittade felet – en magnetkontakt som rubbats ur sitt läge. Efter en liten justering började dörren fungera som avsett igen. När tiden var inne körde jag ner till Centralen och hamnade på spår 18b, där jag lämnade över till en väntande förare som skulle köra till Gävle.

Sista insatsen för dagen var att köra ut en ankommande X2:a från Göteborg till Hagalund och även detta förlöpte utan konstigheter. Efter toatömningen kom jag till spår 23, där jag bytte ände för att förbereda tågsättet för dess eftermiddagstur till Göteborg. När jag var klar gick jag mot utgången och kunde sedan gå bort till bilen för att ta mig hemåt. Imorgon är jag ledig men sen är det dags för en jobbhelg.

2 tankar om “Onsdag”

  1. Riktigt intressant att läsa din blogg. Kanske har vi mötts på banan när jag kört cooptåget till och från Bro