Torsdag

Ännu en dag med X2 till Göteborg och precis som igår tog jag pendeln ner till Centralen efter att ha parkerat bilen i Hagalund. Vid tvåtiden gick jag ner till spår 10 och tog förarplatsen i besittning. Kvart över två kunde jag rulla ut från Stockholm och sätta kurs på västkusten. Inte heller idag inträffade någon avvikelse utan resan gick helt enligt plan och jag var till och med några minuter tidig när jag tjugo över fem stannade på spår 3 på Göteborg C och öppnade dörrarna så resenärerna kunde komma ut. Efter att ha blivit avbytt kunde jag gå till Personallokalerna för att äta min matlåda. På den här turen har man bara en halvtimmes rast och ska köra samma tågsätt tillbaka till Stockholm en dryg timme efter ankomsten.

Fem över halv sju blev det avgång igen och precis som på nervägen var det uppehåll i Alingsås, Skövde, Katrineholm och Södertälje. Det gick om möjligt ännu bättre nu på uppvägen och när jag vid kvart i tio rullade in på spår 17b i Stockholm var även det ett par minuter före tidtabell. Nu har jag haft tre dagar i rad med Göteborgsvändor och har kommit fram före tidtabell i båda riktningarna alla tre dagarna. Jag tror det knappt själv och borde nog snarast inhandla några Triss-lotter 🙂

När alla resenärer lämnat tåget och jag fått klart från ombordarna körde jag som vanligt fram till Norra Bantorget för att avfurneras. Därefter fortsatte jag ut till Hagalund, passerade som vanligt genom toatömningen och hamnade till slut på spår 47, där jag lämnade tågsättet utanför verkstadsporten. Sedan återstod bara att gå till bilen för att ta mig hem.