Lördag

Idag började jag strax efter klockan 10 med att – som vanligt – ta ut dagens tågordrar och en fordonslista. Ringde Platskontrollen som meddelade att mitt tågsätt precis kommit in till Hagalund från Göteborg och nu stod och väntade på spår 14 i Nya Vagnhallen. När jag kom ut dit höll städpersonalen på att göra fint invändigt och depåpersonal tvättade av fronten utvändigt.

När allt var klart kunde jag köra ner till Norra Bantorget för att stödfurnera samt hämta upp ombordpersonalen. Kvart över tolv var det avgång från spår 10 på Centralen och jag satte fart mot Göteborg med uppehåll i Södertälje, Katrineholm, Skövde och Herrljunga efter vägen. Allt gick ovanligt bra under resan – inga problem att hålla tiden och ingen fördröjning vid kontaktledningsarbetet mellan Laxå och Töreboda. Vi rullade in på spår 3 på Göteborg C några minuter före tidtabell. Jag blev avbytt på en gång och kunde gå till Personallokalerna för att äta min matlåda och ha ungefär 45 minuters rast.

När det var dags igen gick jag ut till samma tågsätt som jag vid halv fem skulle köra tillbaka till Stockholm med uppehåll på samma stationer som på nervägen. Inte heller nu uppstod några problem – varken att hålla tiden eller med passagen av kontaktledningsarbetet. Vi kom fram till spår 17b på Stockholm C nån minut före plan och när ombordarna lämnade klart från avsyningen körde jag fram till Norra Bantorget för avfurnering. Därefter fortsatte jag ut till Hagalund, fick toalettankarna tömda och hamnade slutligen på spår 48 där verkstadspersonal genast tog in tågsättet i hallen. Jag kunde därmed gå till utgången för att ta mig hemåt med en skön känsla. Allting hade fungerat perfekt under dagen! Det är inte ofta det händer …