Budapest – dag 1

Eftersom jag blivit ledig 5 dagar den här veckan kändes det som att det var läge att försöka komma iväg någonstans. När man jobbar efter schema som jag gör behövs det väldig framförhållning om man ska begära ledigt. Tyvärr kunde Marie inte ta ledigt så det blev att jag fick leta en resa för att åka själv.

Jag har aldrig varit i Budapest och jag lyckades efter lite letande på nätet hitta ett resepaket som såg bra ut och dessutom till ett bra pris. Flyg med Norwegian och hotell på Buda-sidan. Tog även och bokade transfer vilket kan vara skönt eftersom jag inte hade en aning om hur det fungerade med kollektivtrafiken.

Klockan 10 lyfte planet och drygt två timmar senare var jag på ungersk mark för första gången. Vädret var fint och runt 15 °C

 

Precis när man kommer ut i ankomsthallen efter att ha passerat tullen finns lokaltrafikens försäljningsställe och där köpte jag ett veckokort eftersom jag behöver ha fyra dagar – annars finns bara tredagars kort.

Transfern fungerade utmärkt och efter en halvtimme var jag framme på hotellet som är runt och ser ut som ett torn. Jag checkade in och fick ett rum på elfte våningen med fin utsikt över Budapest.

Sedan tog jag spårvagn och tunnelbana ner till stan för att besöka turistinformationen. Åkte även till en järnvägsstation för att ta lite bilder. Satte mig i en park på en enkel uteservering och tog en öl i den ljumma eftermiddagen.

Åkte sen tillbaka till hotellet igen och efter någon timme var det dags att gå ut och äta. Jag tog mig bort till närmaste tunnelbanestationen där det finns shoppingcenter och restauranger och åt på ett litet ställe. Maten var god och billig – betalade bara drygt 80 kr och i det ingick både en stor öl och dricks 🙂

Sen var det dags för sängen men i morgon väntar nya upplevelser!