Tisdag

Sista arbetspasset för den här veckan – jo det är det faktiskt 🙂 – innebar tidig början. Väckning halv tre och två timmar senare var jag på plats i Hagalund med en halvtimmes marginal till starten klockan fem. Mitt X2-tågsätt som jag skulle klargöra hade varit på verkstaden under natten och stod nu på spår 46 – nästan så långt bort man kan komma på bangården. Efter utförd klargöring körde jag ner till Norra Bantorget för furnering och upphämtning av ombordpersonalen.

Vid kvart över sju var det tid för avgång från Stockholm med Göteborg som slutmål för tåget. Jag skulle dock endast köra till Hallsberg efter att ha stannat för uppehåll i Flemingsberg och Katrineholm. Lämnade över till väntande förare som hade elev och gick sedan till Personallokalerna för att ha rast i drygt två timmar.

Strax före klockan 11 gick jag ner till järnvägsstationens spår 4 och löste av föraren som kommit med loktåget från Stockholm. Sedan var det bara att vänta 45 minuter på avgång.

Det var inte många som åkte på den här avgången och resan gick fint och utan komplikationer. Vi höll tiden väldigt bra och kunde till slut stanna på Stockholm C två minuter före tidplan fastän det gick sakta från Årstaberg in till Centralen då vi hade pendeltåg framför oss.

När ombordaren lämnat klart efter avsyning körde jag ut till Hagalund och fick åka förbi toatömningen. Hamnade på spår 28 där det blev rundgång med loket för att göra klart för tågsättets nästa uppdrag. Jag kunde i och med det gå mot parkeringen för att åka hem. Nu är jag ledig i fem dagar och ska inte jobba igen förrän på måndag!