Budapest – dag 2

Andra dagen började med hotellfrukost strax före 9 och sen gick jag ut tog bergbanan (alltså en spårvagn med kuggstångsdrivning mellan rälerna) upp på Budas kullar. Däruppe gick jag till en järnväg som drivs av ungdomar 10-14 år (endast lokföraren är vuxen). Tyvärr hade jag precis missat avgången och det var ett bra tag till nästa, så jag tog och promenerade upp till toppen på det högsta berget (János 527 m), där det finns ett utsiktstorn. Efter att ha fotat lite däruppe tog jag stolliften ner och fortsatte med buss till Slottet.

När jag gått runt slottet och tagit nog med kort åkte jag tillbaka till hotellet och packade mina badkläder i en väska. Sen åkte jag till ett av de många baden här i Budapest – Szechenyi. De har tre utomhusbassänger som är öppna året om samt många bassänger inomhus. Det var härligt att ligga i 38 gradigt vatten utomhus i kvällsmörkret. Nu var det ju inte direkt kallt i luften men jag kan tänka mig hur det är på vintern.

När jag var nöjd bytte jag om och åkte hem till hotellet igen och på vägen stannade jag och åt Wienerschnitzel på en restaurang som var lite dyrare än den igår, men fortfarande billig.