Onsdag

Den tidiga morgonen i Göteborg började med att jag checkade ut från hotellet före fem, tog min frukostpåse och traskade bort till Personallokalerna bredvid Centralstationen. Det var inte många människor ute så dags och det var molnigt men uppehållsväder. Jag åt min frukost och skrev ut fordonslistan för dagens körning. Egentligen skulle jag ha kört två hopkopplade X2:or (multipelkopplat) men det hade varit problem med att koppla ihop dem så tåget skulle köras som två separata tåg med fem minuters mellanrum.

Strax före halv sex gick jag ut till tågsättet och då hade det börjat regna. Som tur är kan man gå under tak en bra bit, så jag slapp bli dyngsur. Jag skulle köra det andra tåget och det gick att hålla god fart enligt tidtabell tills arbetsområdet vid Töreboda. Där fick jag stanna för att invänta ett mötande tåg och sedan tappade vi ytterligare tid när vi skulle passera Hallsberg och det resulterade i att vi fick två regionaltåg före oss från Katrineholm och in mot Stockholm.

När vi väl stannade på spår 18b på Centralen i Stockholm var vi drygt 20 minuter efter plan. Som vanligt återstod sedan bara att köra ut till Hagalund, få toaletterna tömda och sedan parkera på anvisat ställe. Därmed var arbetet slutfört och jag kunde åka hem.