Fredag

Redan klockan 3.36 (!) började dagens arbete och med anledning av detta hade jag bokat rum för tidig tjänst, så jag sov i Hagalund. Passets inledande del var att köra första morgonavgången från Uppsala till Stockholm med 9 personvagnar och ett Rc6-lok i vardera änden. Blev lite försenad iväg från Hagalund eftersom det var ett kontaktledningsarbete på gång i Solna och på grund av detta hade man stängt av strömmen. När strömmen var inkopplad igen fick jag köra ner till Centralen för att där byta ände och sätta fart norrut mot Uppsala.

Framme i Uppsala blev det till att byta ände igen och direkt när jag var färdig var det tid för avgång och jag satte fart söderut. Uppehåll som vanligt i Knivsta och Märsta innan jag kunde rulla in på spår 3 på Stockholm C och lämnade över tågsättet med varm hand till näste förare på tur. Jag gick upp till Personallokalerna för att ha en och en halv timmes rast innan det var dags för nästa del.

Strax före åtta stod jag vid spår 18 och väntade på tåget från Linköping som min kollega från utbildningen i Huddinge körde. Jag bytte av honom och efter 10 minuter var det dags att sätta fart mot Uppsala igen, men den här gången i en trevagnars X40 och nu via Arlanda. Framme i Uppsala för andra gången den här morgonen väntade jag på att ombordaren skulle syna färdigt och när det var gjort stängde jag dörrarna och gick till andra änden. Nu återstod bara att köra som tjänstetåg (utan passagerare) tillbaka till Hagalund. Fick köra ner till Stockholm C för att kunna byta ände igen utan att stå i vägen för andra tåg och körde sedan ut till depån. Efter att ha passerat genom toatömningen ställde jag fordonet på spår 31 och sedan var det bara att åka hem för att fira ledig helg.