Måndag

Så var det en ny vecka – bara två veckor kvar nu till semester 🙂

I dag började jag tjugo över sex och efter att ha parkerat bilen i Hagalund tog jag pendeln ner till centralen. Strax efter sju kom en trevagnars X40 in från Linköping på väg mot Gävle och jag tog plats vid spakarna. Stannade på Arlanda och i Uppsala och Tierp på väg upp till Gävle och när alla lämnat tåget växlade jag ut till depån och lämnade fordonet på anvisat spår. Beställde sedan en taxi för att åka till Personallokalerna inne i centrum, där jag hade en dryg timmes rast innan det var dags att gå till järnvägsstationen.

Vid kvart i elva bytte jag av föraren på ett ankommande X40-tåg från Stockholm och bytte ände och förberedde returen och vid tjugo över elva blev det avgång med uppehåll efter vägen i Uppsala och på Arlanda. Framme på spår 5 på Stockholm C gick jag till andra änden och förberedde för multipelkoppling och snart dök det upp en tvåvagnarsenhet från Hagalund som vi kopplade ihop med den jag kommit med. Ganska snart efter det blev jag avbytt av föraren som skulle ha tågsättet och köra till Gävle och jag kunde gå upp till Personallokalerna för att ha en och en halv timmes lunchrast.

Det som återstod av arbetspasset var ett varv till Uppsala och tillbaka med 9 vagnar och ett Rc6-lok i vardera änden och den arbetsuppgiften förlöpte precis som den skulle och när jag blivit avbytt kunde jag gå till pendeln för att ta mig ut till Hagalund igen och ta bilen för att åka hem.