Torsdag

Tjugo över fem började dagens pass och jag var på plats i Hagalund en halvtimme innan. Idag skulle jag få köra X40 (dubbeldäckare) igen – det var över en månad sedan sist. Mitt tågsätt – en trevagnars samt en tvåvagnars – stod multipelkopplat och klargjort på spår 34, så det var bara att hoppa in och göra kontrollerna innan färd. När det var klart fick jag köra ner till spår 11 på Centralen. Vid halv sju blev det avgång och destinationen var Eskilstuna med uppehåll på vägen i Flemingsberg, Södertälje, Nykvarn, Läggesta och Strängnäs.

Inga konstigheter inträffade under resan och framme på spår 1 i Eskilstuna bytte jag ände och förberedde returen innan jag gick till Personallokalerna för att hämta en kopp kaffe. Det var gott om tid innan avgång – hela 27 minuter – så jag behövde inte stressa.

Även returen avlöpte utan incidenter och jag stannade på Stockholm C och lät passagerarna stiga av. Sedan körde jag ut till Hagalund och hamnade på plats 3 i kön till toatömningen. Väl igenom fortsatte jag till spår 30 där nästa förare stod och väntade på att få ta vid. När överlämningen var klar var mitt arbete för dagen över och jag kunde ta min ryggsäck och gå mot utgången för att åka hem.