Fredag

Efter två lediga och sommarheta dagar var det åter dags att jobba. Började strax efter kl 7 och var på jobbet någon kvart tidigare. En Göteborgsresa med ”enkla” X2:or i båda riktningarna stod till buds idag. Mitt tågsätt stod på spår 14 inne i Nya Vagnhallen och jag gick för att kontrollera att allt var ok innan jag åkte ner till Norra Bantorget för furnering. Sedan rullade jag fram till spår 10 på Centralen varifrån vi skulle avgå.

Vid kvart över nio var det avgång och jag satte fart. Uppehåll gjordes i Flemingsberg, Katrineholm och Skövde och inga konstigheter inträffade under färden. Till spår 4 i Göteborg kom vi in några minuter före tidtabell. Jag blev avbytt och gick för att äta min matlåda i Personallokalerna och därefter ha rast och ta det lugnt.

Vid tio över två gick jag ut till spår 3 och bytte av föraren som ”vaktat” tågsättet jag skulle ha på tillbakavägen. Det var min X2-kurslärare och vi pratade några minuter innan det var dags att göra sig klar för återfärden. Fem över halv tre rullade vi iväg och nu var det uppehåll i Alingsås, Skövde, Katrineholm och Södertälje. Till en början gick det mycket bra att hålla tiden men efter Töreboda var det växelfel och man måste passera i max 40 km/h. Sedan kom jag i kapp ett loktåg och kunde inte köra för fullt. I Katrineholm var vi ”bara” 4 minuter sena, men under resterande delen var det tågkö och nedsättning för solkurva och det ledde till att vi nådde Stockholm C hela 20 minuter efter plan.

Precis när jag stannat och öppnat dörrarna ringde fjärren och sa att en pendeltågsförare sett att det blixtrade från taket på drivenheten och det var inte strömavtagaren. Jag gick för att kontrollera och hörde ett brummande/fräsande läte samtidigt som jag såg att det kom små gnistor på taket. Jag ringde driftstöd och beskrev var på taket det var och då visste de vilken enhet det var. Vi konfererade lite men det slutade med att jag skulle köra ut till Hagalund och direkt till verkstaden. När jag parkerat utanför verkstaden och slagit av såväl högspänningsdelen som batterierna slutade mitt pass och jag kunde bege mig hemåt.

Kommentarer är avstängda.