Måndag

Första delen på dagens pass var att köra loktåg. Ett 7 vagnars InterCity-tåg med destinationen Malmö. Började som vanligt i Hagalund och körde ner till Norra Bantorget för furnering. Ombordpersonalen kom i taxi och installerade sig och jag hann fixa igång en toalett som det var stopp i innan det var dags att åka fram till spår 10 varifrån vi skulle avgå. Det var mycket folk som var bokade på tåget – drygt 500 bokningar!

Tåget hade uppehåll i Södertälje och Norrköping och när vi stannade i Linköping blev jag avbytt av en förare från Malmö som skulle köra resten av sträckan. Jag gick bort till Personallokalerna för att ha drygt 2½ timmes rast.

Klockan 13 stod jag på perrongen vid spår 2 och bytte av föraren på ett snabbtåg SJ2000 – alltså X2 – för att köra till Stockholm. När alla gått av på Stockholm C och det var synat och klart fortsatte jag fram till Norra Bantorget, där Cateringservice väntade på att få avfurnera tåget och efter det fortsatte jag ut till Hagalund. När toatömningen passerats fick jag åka till spår 46 eftersom tågsättet skulle in på verkstaden.