Tisdag

Idag var det min tur att köra från Eskilstuna till Stockholm och det var samma tåg som vi började gårdagens tur med. När alla resenärer lämnat tåget fortsatte vi ut till Hagalund, men det var tågkö och det tog sin lilla tid att komma fram. Vi slapp åka genom toatömningen på grund av förseningen och precis när vi stannade och klev ur kom nästa förare som direkt skulle ha tågsättet för att köra tillbaka till Eskilstuna.

Vi åt lunch i personallokalerna och efter ett tag var det dags att gå ut till spår 32 för att göra oss klara att köra till Eskilstuna igen och därefter direkt tillbaka till Stockholm. Det blev en vändning i Karlberg innan vi kunde ta en timme rast igen – den här gången på Centralstationen.

Nästa uppdrag var att byta av föraren på ett ankommande tåg från Hallsberg på spår 6 och sedan åka till Norra Bantorget och vända, så att vi kunde komma till avgångsspåret. Dock blev det lite special – fordonsledningen hade tvingats ändra om i planeringen lite. Ett tågsätt som var på väg från Gävle till Linköping skulle in på verkstan i Hagalund ikväll och då blev det tågsättsbyte när det kom in till Stockholm. Vårt tågsätt fick fortsätta mot Linköping efter att alla resenärer samt förare flyttat över dit och vi tog tågsättet som kom från Gävle till vår Eskilstunatur. När vi kom fram till Eskilstuna C blev vi avbytta och i och med det slutade vårt arbetspass.