Onsdag

Började med att äta min frukostsmörgås och dricka en kopp kaffe tillsammans med en kollega nere på Centralen efter att som vanligt ha tagit bilen till Hagalund och därefter fortsatt med pendeln. Strax efter klockan 8 gick jag ner till spår 17 för att lösa av föraren på ett X2-tåg från Linköping. Jag körde till vändspåren i Karlberg, bytte ände och fick därefter fortsätta fram till Norra Bantorget för att tåget skulle furneras. Fick göra en så kallad batterikontaktor-reset alltså stänga av all ström och sedan starta upp tågsättet från början igen för att få bort ett fel i fellistan.

Sedan ombordpersonalen kommit var det dags att rulla fram till spår 12 varifrån vi skulle avgå och på utsatt tid vid kvart över 9 satte jag fart mot Göteborg, med uppehåll i Flemingsberg, Katrineholm och Skövde. När jag i full fart närmade mig Hallsberg var det stopp i infartssignalen och jag tvingades stanna. Det var ett tåg som skulle korsa mitt spår och när jag väl fått upp farten igen hade jag tappat 6 minuter. Söder om Laxå håller man på att byta kontaktledning och det är enkelspårsdrift förbi arbetet. Eftersom jag nu var sen fick jag stanna för att invänta ett mötande tåg och när jag sedan fick passera låg jag 13 minuter efter tidtabell. Det höll i sig mer eller mindre tills vi lämnade Skövde. Då kunde jag börja ta in tid, dels för att det var fritt spår framför, dels för att det är luft i tidtabellen efter Alingsås eftersom man lätt kan komma i kapp pendeltågen där. Jag kunde rulla in på spår 4 på Göteborg C exakt på minuten i rätt tid 🙂

Jag fick avbyte och gick till hotellet och ställde in väskan och sedan gick jag till kinarestaurangen i Nordstan, där jag ätit många gånger tidigare när jag körde turistbuss med asiatiska grupper. När jag var mätt och belåten efter buffén gick jag till hotellet igen för att ta det lugnt någon timme innan det var dags för avfärd. Kvart över 3 gick jag ut till spår 4 igen där mitt tågsätt stod parkerat. En kollega från Falun som var på kurs i Göteborg kom och hälsade på och vi pratade lite innan det var dags för mig att åka iväg. Resan norrut gick lugnt och bra. Jag hade uppehåll i Alingsås, Skövde, Katrineholm och Södertälje. När jag rullade ut från plattformen i Katrineholm hade jag stopp i en signal och fick stå och vänta ett tag på ett tåg från Malmö. När jag sedan fått upp farten igen låg jag 11 minuter sent och det höll i sig tills jag stannade på Centralstationen i Stockholm. Där blev jag avbytt och med det återstod bara resan hemåt.