Måndag – Tisdag

De två första dagarna den här veckan har tillbringats på skolbänken. Nu har det varit den årliga trafiksäkerhetsfortbildningen, som måste klaras av för att vara behörig att köra tåg. Under dagarna går man igenom och repeterar olika ämnen t ex hantering av broms och situationsmedvetenhet. Man går även igenom olika händelser och tillbud för att ta lärdom av dessa och kunna förebygga så att det inte händer igen.

Alltsammans avslutas med ett prov som görs på läsplattan där man måste bli godkänd för att få fortsätta köra tåg – annars tas man ur tjänst och får kompletterande utbildning. Vi var 9 i gruppen och samtliga klarade sig.

Marie har också varit på en tvådagars utbildning i Stockholm och hon åkte ut till mig i Hagalund när hon slutat. Det var nämligen dags att åka och hämta vår nya familjemedlem, Daisy, 12 veckor gammal:

Daisy
Daisy

Få se hur länge det dröjer innan Chips accepterar att det kommit en ny katt i huset – hon har de senaste veckorna uppträtt som hon verkligen saknat Bissan och har gått runt och jamat högljutt, men nu blev hon väldigt misstänksam när hon fick se lilla Daisy.