Tisdag

Dagens pass började strax före 4.30, så jag hade bokat ett rum för tidig tjänst och åkte till Hagalund redan igår kväll. Åt lite frukost innan det var dags att skriva ut ordrarna och ringa Platskontrollen för att få reda på var tågsättet stod.

Gick sedan ut på bangården och kollade att allt var ok. Dagens tågsätt var ett Uppsala-tåg med lok i varje ände och sex personvagnar däremellan. Körde ner till Centralen och bytte ände och var sedan redo för att avgå mot Uppsala vid tjugo i sex. Härligt att det redan är ljust så här dags på morgonen!

När jag kört ett varv och kom tillbaka till Stockholm igen blev jag avbytt och gick upp till personallokalerna för att ha lite rast samt ett par timmars reservtjänst. Jag behövde dock aldrig göra någon insats utan kunde planenligt gå ner till spår 5 för att ta emot ankommande tåg från Mora vid kvart över tio. Jag löste av föraren och fick hjälp av växlare med att koppla loss loket så jag kunde göra rundgång. Efter att bromsprovet var klart var det dags att åka ut mot Hagalund. När vagnarna var avhängda och jag kört runt loket slutade mitt pass och jag kunde gå mot utgången för att ta mig hemåt.