Onsdag

Idag var det dags för en Dala-tur igen. Började strax efter klockan 11 i Hagalund med att prata lite med min chef och sedan ta en kaffe och smörgås samt skriva ut dagens ordrar. Sen tog jag pendeln ner till Centralen och när tiden var inne gick jag till spår 6 för att lösa av föraren på ett tåg som kommit från Falun.

Innan avgång kvart i två hade jag nästan en timmes ”disp-tid” på loket, d v s man sitter i tågsättet för att det inte ska lämnas obevakat. När det var dags för avgång rullade vi iväg från Stockholm med destination Falun. På vägen gjorde vi uppehåll på Arlanda och i Uppsala, Sala, Avesta-Krylbo, Hedemora, Säter och Borlänge. Inga konstigheter inträffade under vägen och när jag kom till Falun fick jag hjälp med rundgången och blev sedan avlöst och kunde gå för att ha en och en halv timmes rast i personallokalerna.

Efter att ha ätit min matlåda och druckit kaffe och tagit det lugnt ett tag gick jag ut för att ta emot ankommande tåg från Stockholm. Föraren och jag gjorde rundgången och bromsprovet tillsammans och sedan tog jag över med en dryg halvtimme kvar till avgång. Lyssnade lite på Radiosporten under tiden och vid halv åtta-tiden satte vi fart igen mot Stockholm med uppehåll på samma ställen. Vid kvart över tio på kvällen rullade vi in på spår 7 på Centralen och öppnade dörrarna. Jag gjorde rundgång och kunde sedan fortsätta ut mot Hagalund, där det blev ytterligare en rundgång och sedan var passet slut. Vid midnatt satte jag mig i bilen för att åka hemåt. I morgon, Skärtorsdagen, är det ledigt men sedan jobbar jag resten av Påskhelgen!

Glad Påsk
Glad Påsk

GLAD PÅSK!!