Fredag

Började inte förrän klockan halv två, men kom till jobbet strax efter tolv och satt mig ner och tog det lugnt ett tag med kaffe och smörgås. En kollega från utbildningen i Huddinge som även han nu jobbar i Hagalund dök upp och vi satt och pratade ett tag.

Ringde sedan Platskontrollen och fick reda på att mitt tågsätt stod och väntade på spår 34, så det var bara att börja traska iväg. Efter att ha kollat att allt var ok på loket, ringde jag åter Platskontrollen för att meddela att jag var klar att åka iväg. Det var dock ingen som svarade – förmodligen var det problem med telefonsystemet. Jag ringde och ringde och klockan gick och passerade tiden för när jag borde ha varit på väg. Till slut lyckades jag få tag i lokledningen som kunde meddela att jag var klar och så fick jag åka. Kom ner till Centralen tre minuter innan avgång, men det gick snabbt att lasta och vi var bara en minut sena iväg mot Norrköping som var destinationen. Stannade i Flemingsberg, Södertälje Syd, Vagnhärad, Nyköping och Kolmården på vägen.

I Norrköping blev jag avbytt av en förare som skulle göra rundgång och sedan köra tillbaka mot Stockholm och jag kunde gå till personallokalen för att ta en knapp timmes rast. Värmde och åt matlådan och tog det lugnt ett tag. Sen var det dags att gå ut och ta emot tåget jag skulle ha då det anlände från Stockholm. Jag gjorde rundgång och efterföljande bromsprov och sedan var det bara att vänta ungefär en halvtimme på avgång.

Det var ett försenat snabbtåg (X2000) från Malmö som hade resenärer som skulle med oss, så vi fick vänta några minuter över avgångstiden innan vi kunde lämna Norrköping bakom oss. Samma uppehåll som på nervägen gällde även i den här riktningen. Framme på Centralstationen väntade jag på att ombordaren skulle syna klart och sedan begav jag mig utåt Hagalund. Det var kö till toatömningen – två som höll på att tömmas och 4 i kö – och klockan var strax före 21 en fredagskväll 🙂

Kö till toatömningen
Kö till toatömningen

Efter att ha passerat toatömningen hamnade jag på spår 32, där en ”lokavhängare” hjälpte mig att bli av med vagnarna samt hjälpte till att lägga växlar så att jag kunde åka mot lokverkstaden, där jag parkerade och ställde av loket. Sedan var det bara att ta ryggsäcken och gå mot utgången för att åka hemåt. Nu är det ledig långhelg – nästa pass är på tisdag!