Tisdag

Hade väckning redan 3.30 och gjorde mig i ordning. En timme senare träffade jag min kollega i dagrummet på hotellet där tidig frukost finns och vi åt tillsammans. Sen var det dags att gå till SJs personallokaler där vi träffade vår instruktör och snart var vi på väg ut till bangården där vårt tågsätt stod uppställt. Vi klargjorde loket och sedan backade vi, med ombordaren som signalgivare, ut från bangården och körde sedan fram till spår 3 varifrån vi skulle avgå strax före halv sju. På den här avgången var det 5 personvagnar eftersom det är många som pendlar till Stockholmsregionen.

Även idag körde vi halva vägen var och allt gick bra under resan. Ute i Hagalund kopplade en växlare av vagnarna och så fick vi köra runt med loket till andra änden. Därefter tog vi rast någon timme uppe i personallokalerna.

Efter rasten gick vi ut till ett lok på lokuppställningen. Idag blev vi ”förhörda” på ”innanmätet” – instruktören ställde frågor och vi fick berätta hur ett lok fungerar. Han visade oss också en del saker som kan vara nyttiga att kunna. Efter nån timme på det uppställda loket var det dags att gå tillbaka till loket som vi körde på morgonen från Hallsberg. Nu hade det tre personvagnar efter sig och vi körde precis som i går eftermiddag halv ett-avgången till Hallsberg. När vi kom till Hallsberg blev vi avbytta och då var passet slut. Jag fick vänta knappt 10 minuter på tåget mot Västerås och åkte hem med det.