Tisdag

Även idag var det väckning 4.30 och passet började alltså klockan 7. Min kollega var sjuk idag också så jag var ensam elev. Det här passet bjöd på en heldag med Rc6-lok. Vi började med att byta av föraren på ankommande tåg från Uppsala strax före klockan 8 och sedan körde vi två varv till Uppsala med detta tågsätt – 9 personvagnar med ett Rc6-lok i varje ände – 269 meters tåglängd. När vi fick avbyte efter andra varvet, strax före klockan 12, tog vi lunchrast.

Efter en knapp timme var det dags att gå ner igen för att köra ytterligare ett varv till Uppsala. Det var inte samma tågsätt som vi körde tidigare, men ett likadant. Tillbaka i Stockholm hade vi en timmes rast innan det var dags att sätta sig i ett tåg för att åka pass till Västerås. Framme i Västerås bytte vi av föraren och gjorde rundgång med loket och när det var tillkopplat igen, bromsprov utfört samt alla andra förberedelser gjorda var det bara att invänta avgångstiden för att köra tillbaka till Stockholm igen.

När vi sedan rullat in på spår 7 på Stockholm C och öppnat dörrarna fick vi avbyte och därmed var dagens arbetspass över och jag kunde bege mig hemåt.