Onsdag

Dagens pass började redan tjugo över sex, så det blev väckning redan 3.45. Hann med ett par koppar kaffe och mina smörgåsar efter att ha tagit ut dagens ordrar, innan det var dags att bege sig ut till spår 39 med min handledare för att klargöra en X55:a som senare skulle gå till Sundsvall.

När klargöringen var klar och fel på en strålkastare var inrapporterat till fordonsfelanmälan, ringde vi platskontrollen och fick sedan åka ner mot Centralstationen, där vi kom in på spår 7 och lämnade över fordonet till en väntande kollega. Sen var det dags för lite rast.

Nästa uppdrag var att ta emot ankommande SJ3000-tåg (X55) från Sundsvall och köra ut det till Hagalund. Efter att ha parkerat på angivet spår gick vi bort till Ulriksdal för att ta pendeln ner till Centralen igen och ha rast tills nästa insats. Jag åt min lunchlåda och tog det lugnt ett tag och strax efter 11.30 gick vi ner till spår 7 för att byta av föraren på ankommande SJ3000-tåg från Umeå och köra ut det till Hagalund. När vi parkerat det slutade vårt pass och vi kunde ta bilarna för att åka hemåt.

I morgon är jag ledig.