Fredag

Hade väckning klockan 4.30 och knappa timmen senare satt jag i bilen på väg till Hagalund. Där gick jag upp till åkstationens lokaler och åt min smörgås med ett par koppar kaffe. Efter att ha skrivit ut dagens tågordrar gick jag sedan till Ulriksdal för att ta pendeln ner till Centralen.

Där väntade jag på min kollega och min handledare och när de dykt upp och tiden närmade sig gick vi ner till spår 3 för att lösa av föraren på ett ankommande tåg från Uppsala. Vi körde ett varv – till Uppsala och tillbaka – och blev sedan avbytta strax före klockan 10. Vi fick då rast i en timme och då passade jag på att äta min matlåda.

När rasten var slut var det dags att gå ner till spår 3 igen för att upprepa proceduren – denna gång hade vi två varv till Uppsala och när vi kom tillbaka till Stockholm strax före klockan 15 blev vi avbytta och då lämnade jag handledaren och kollegan, som hade ytterligare ett uppdrag. Mitt pass var däremot slut och jag tog ett toalettbesök och en kaffe tillsammans med några kollegor innan jag gick till pendeln för att åka ut till Hagalund. Där gick jag till åkstationens lokaler igen – denna gång för att byta lösenord till alla datasystem, vilket tar sin lilla tid, men när det var klart kunde jag gå till parkeringen för att ta bilen och åka hemåt.

Hemma bytte jag snabbt om till civila kläder och åkte sedan till Kristiansborgshallen för att kolla på Rönnby när de vann mot Sala med 8-4 i näst sista seriematchen. Nästa hemmamatch är den 16 mars och då är det match nummer 2 i kvartsfinalomgången (bäst av 5). Vilka de får möta är ännu ej klart.

Nu är det ledig helg!