Onsdag

Efter att ha sovit till halv nio och sedan kollat på Tre Kronors kvartsfinalmatch mot Slovenien (vinst 5-0), satte jag mig i bilen vid 12-tiden för att åka till Hagalund. Där tog jag en kaffe och åt mina smörgåsar medan jag kollade på TV:n när Sverige tog OS-brons i Sprintstafetten för herrar. Sen var det dags att plocka ut dagens tågordrar och så dök både min kollega och vår handledare upp.

Vi gick ut till spår 23 där vårt Rc6-lok med 4 personvagnar stod uppställda. Efter att ha gjort kontrollerna före körning körde vi ner till Centralen, varifrån vi skulle avgå mot Hallsberg. När vi fick handsignal ”avgång” från ags satte vi fart och under färden hade vi uppehåll i Flemingsberg, Södertälje Syd, Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker. Några kilometer före Hallsberg lyste det rött i en signal och vi fick stanna. När vi kontaktade fjärren fick vi veta att det var ett stort signalfel på andra sidan Hallsberg och på grund av detta fanns det ingen plats åt oss inne på stationen eftersom det var fullt av tåg där som inte kunnat komma iväg. Vi fick stå kvar ute på linjen och efter ungefär 20 minuter blev det grönt så att vi kunde köra in till stationen. Där blev vi avlösta och kunde gå till rastlokalen för 40 minuters rast. Jag passade på att värma och äta min matlåda.

Strax före 18.30 gick vi ut till spår 4 där vårt tågsätt – samma Rc6-lok men nu med 3 vagnar – stod uppställt. Vi löste av föraren som gjort rundgången och så gjorde vi bromsprov. Sen var det dags att avgå tillbaka mot Stockholm och vi hade uppehåll på samma platser som under hitresan. Efter att alla lämnat tåget på Stockholm C körde vi ut till Hagalund, lämnade vi tågsättet på anvisad plats och kunde sedan bege oss hemåt.