Tisdag

Ännu tidigare start idag – redan klockan 4 började passet. Jag provade att boka ett rum för tidig tjänst och åkte hemifrån till Hagalund redan igår kväll vid 21-tiden. På så sätt kunde jag få sova ända till klockan 3. Efter att ha gjort mig i ordning gick jag tvärs över trapphuset och – vips – var jag på jobbet 🙂

Även den här morgonen stod en klargöring av en X2:a som skulle gå till Göteborg på menyn. Jag och min kollega fick försöka själva att utföra alla moment, givetvis med hjälp av vår handledare. Sen körde vi ner till Norra Bantorget för att furnera och därefter rullade vi fram till avgångsspåret på Centralen, där vi lämnade över fordonet till en väntande förare. Nu kunde vi ta en timmes rast innan det var dags för nästa insats.

Vid tjugo över sju bytte vi av föraren på ett ankommande tåg från Uppsala – sex personvagnar med ett lok i varje ände. När avgångstiden var inne körde vi till Uppsala via Märsta och Knivsta med morgonpendlare. I Uppsala är det ungefär 20 minuters vändtid innan det är dags att köra tillbaka samma väg. Tillbaka i Stockholm bytte vi ände igen – nu för att kunna köra ut till depån. Idag fick vi stå i kö på vägen ut till Hagalund och när vi nådde toalettömningen låg vi 25 minuter efter plan. När vi parkerade tågsättet enligt anvisning var passet slut och vi tog våra ryggsäckar och gick mot utgången för att åka hem.