Måndag

Tidig uppgång även idag – alarmet ringde 2.30 och efter en knapp timme var jag på väg mot Hagalund. Dagens arbetspass började klockan 5 och vi var två elever tillsammans med en körlärare. Vi började med att klargöra ett X2-tågsätt och när det var klart körde vi ner till Norra Bantorget för att furnera. Min kollega skulle köra första svängen och då fick jag gå med avgångssignaleraren (ags) så att det inte blev så trångt i förarhytten.

När avgångstiden var inne fick jag stänga dörrarna och så kunde min kollega sätta fart från Stockholm C med destinationen Göteborg. Vi skulle dock bara köra till Hallsberg, där vi gick till våra dagrum för att ha ett par timmars rast. Det var ganska skönt att lägga sig ett tag och jag kunde slumra någon timme innan mobilen väckte mig.

Vi gick för att byta av föraren på ett loktåg med 3 personvagnar som skulle avgå mot Stockholm och nu var det min tur att få köra och min kollega fick gå tillsammans med ags. Det var lite svårt att få till mjuka stopp med det här tågsättet, men jag lyckades riktigt bra ett par gånger i alla fall. När alla passagerare lämnat tåget rullade vi ut mot Hagalund, där vi fick passera toatömningen utan att stanna eftersom arbete pågick med anläggningen. En växlare kopplade loss vagnarna och vi kunde köra runt loket till andra änden. Där lämnade vi det för att gå mot utgången och därmed var dagens insats över.