Torsdag

Även idag åkte jag hemifrån runt lunchtid eftersom dagens pass började vid 14.30-tiden. Vi började med att klargöra en X55-motorvagn som senare skulle gå till Uddevalla. När klargöringen var utförd körde vi ner till Norra Bantorget så att Cateringservice kunde furnera tåget och efter det var det dags att lämna över tåget till en väntande förare på Stockholm C. Vi gick upp till personallokalerna för att ta 1½ timmes rast och då åt jag min matlåda.

Kl 18.30 gick vi till spår 19 och löste av föraren på ett loktåg som ankommit från Norrköping. Det bestod av ett Rc6-lok och 5 personvagnar och vi skulle köra till Västerås och tillbaka. När vi ankommit till spår 5 på Västerås C gjorde vi rundgång med loket och när tillkopplingen och bromsprovet var klart var det bara att invänta ungefär 15 minuter tills avgångstiden var inne och så rullade vi i väg mot Stockholm igen.

På Centralstationen i Stockholm kom vi in till spår 6 och så var vi tvungna att göra rundgång igen för att kunna köra ut till Hagalund. Efter att ha passerat toalettömningen fick vi lämna vagnarna på spår 32 och sedan köra loket till stallet, där det under natten skulle tas in i verkstaden. Nu återstod bara hemresan och så är det ledigt i tre dagar innan nästa arbetspass.