Lördag

Halv sex kom jag ner till receptionen för att äta frukost. Eftersom vi börjar så tidigt har inte ”riktiga” frukosten börjat utan vi får en ”pås-frukost” istället, men man får ju i alla fall något i magen – youghurt, två smörgåsar, kaffe, juice och frukt.

När den beställda taxin var framkörd gick vi ut och åkte till depån, där vår X40 (med tre vagnar) stod uppställd. Vi började klargöra och när allt var klart begärde vi att få växla ner till plattformen vid Gävle C.

Vid kvart över sju avgick vi planenligt med destination Linköping via Stockholm C. Hela vägen hade det varit grått och disigt väder, men när vi strax före klockan 11 rullade in i Linköping sken solen från en delvis blå himmel. Vi parkerade på uppställningsbangården och gick mot hotellet där dagrum var bokade åt oss. På vägen köpte vi med oss varsin sallad för att äta på rummen.

Strax före halv två gick vi ner mot järnvägsstationen igen för att förbereda nästa färd. När vi installerat oss i Reginan (X50) var det dags att rulla fram till plattform för att släppa på folk. Nu var destinationen Sala och vi lämnade Linköping bakom oss när vi fått avgångssignal. Det var mycket fler resenärer som åkte med oss än vad vi kunnat gissa, då det ändå var början på trettondagshelgen och även måndagen är helgdag. När vi kom fram till Västerås blev vi avbytta och därmed återstod bara cykelturen hem.