Trettondagsafton

Jag åkte med min handledare ner till Västerås C, där vi som vanligt plockade ut dagens tågordrar. Efter en kopp kaffe beställde vi taxi och åkte sedan ut till depån för att klargöra dagens första fordon – två stycken X40-enheter med 3 vagnar var. När vi var klara ringde jag tågklareraren i Stockholm för att få åka ut från depån. Vi körde sen som tjänstetåg (utan passagerare) till Stockholm C, där vi blev avbytta. Vi gick för att köpa varsin kaffe inne i Centralen innan tåget från Göteborg som vi skulle byta av kom in.

Vi löste av föraren när tåget anlänt och gick sedan till andra änden för att göra oss klara för att kunna köra mot Göteborg igen. I Västerås blev vi avbytta och gick sedan upp till personallokalerna för att ha en timmes lunchrast, då jag åt min medhavda matlåda.

Sen var det dags att gå ner för att byta av ett tåg från Göteborg, köra det till Stockholm, byta ände, invänta avgångstiden, köra tillbaka mot Göteborg och bli avlösta i Västerås av samma förare som vi bytte av drygt 2½ timme tidigare. Därmed var helgens arbete till ända och nu väntar två dagars veckovila innan det är dags igen. Marie kom och hämtade mig vid Centralen och så åkte vi till mina föräldrar för att äta middag tillsammans med dem, svärföräldrarna och Tobias.

Kommentarer är avstängda.