Söndag

I dag stundade ett överliggningspass. När jag kom in i SJ’s lokaler i Hallsberg var min handledare redan där fastän jag var tidig som vanligt. Han hade åkt tåg till jobbet i dag men tågtiderna passade inte något vidare med dagens starttid, så han var på plats i mycket god tid.

När alla order var uttagna gick vi ut i det soliga och fina höstvädret och väntade på att tåget från Stockholm skulle ankomma till spår 2. Vi bytte av föraren och satte fart mot Karlstad. Efter drygt en timme var vi framme och lämnade över tågsättet till en väntande kollega. Därefter gick vi till personallokalerna för att ha ungefär två timmars rast. Jag passade på att äta min matlåda och läste en av söndagstidningarna i väntan på nästa körning.

Vi skulle lösa av nästa tåg från Stockholm, så vi gick ut till perrongen när det var tio minuter kvar innan ankomst. Vi pratade några ord med föraren som vi löste av innan vi gick till andra änden för att göra bromsprov och testa förarövervakningen. När städpersonalen var färdiga kunde vi öppna dörrarna och släppa på passagerarna och några minuter efter det var vi på väg mot Stockholm.

Inga större konstigheter efter vägen och vi anlände till Stockholm på utsatt tid. Därefter följde avfurnering på Norra Bantorget innan vi fortsatte mot toatömningen i Hagalund. Vi parkerade sen på anvisat spår och gick till överliggningen för att äta en kvällsmacka innan det var dags för sängen.