Fredag

Idag var det dags att köra en kortis på eftermiddagen. En av skolbussförarna skulle vara ledig efter morgonturen och då fick jag hoppa in för att köra hemturerna.

Jag åkte till garaget i god tid för att hinna ta en kaffe och få en lista på vad jag skulle köra. Eftersom jag aldrig kört skolturerna utanför Sala förut, så följde en kollega med för att visa vägen. Vi åkte ut till vårt andra garage en bit utanför Västerås, där bussen stod parkerad och sedan åkte vi iväg norrut mot Sala.

På första turen var det 7 barn som skulle hem och efter en dryg halvtimme hade vi släppt av alla där de skulle lämnas. Nästa hemtur gick från en annan skola ute på landet, men innan vi körde ända fram till skolan stannade vi för att ta varsin Loka och invänta tiden.

Nu fick vi 8 barn att köra hem och när vi släppt av sista syskonen hade det gått cirka 40 minuter och vi kunde köra tillbaks mot garaget igen. Där körde vi in i tvätthallen för att tvätta av bussen och när det var klart parkerade vi den. Sedan återstod bara att åka tillbaka till stora garaget igen och i och med det var dagens korta arbete klart.

Väl hemma bytte jag om och väntade på att Marie skulle komma hem från jobbet. Sedan åkte vi till svärföräldrarna i Grillby för att fira svärmor som fyllde år förra veckan, fira Tobias som fyller år i morgon samt äta kräftor 🙂