Färgelanda – Skövde (- Jönköping)

Efter att utcheckningen från hotellet var gjord och allt var lastat i bussen åkte vi ca 1 timme till rastplatsen vi Tjörnbron, där det blev 15 minuters fotostopp. Sedan gick färden ytterligare 1 timme till Marstrand, där jag släppte passagerarna vid färjan och åkte sedan för att parkera. Det var fullt med gräs i bussen efter stoppet vid Tjörnbron, så det var bara att plocka fram dammsugaren och göra en insats.

I Göteborg, dit vi anlände strax före kl 14, stod lokalguiden och väntade. Sedan gick färden Landshövdingehusen i Majorna – Masthuggskyrkan (fotostopp) – Linnégatan – Feskekôrka (fotostopp) – Avenyn – Götaplatsen – Liseberg – Mässan – Scandinavium – Nya Ullevi – Gamla Ullevi – Centralstationen – Gustav Adolfs Torg. Efter rundturen fick gruppen 1½ timmes fri tid i Göteborgs centrala delar. Jag lyckades hitta parkering för bussen på en gång och hann med att äta en smörgås.

Klockan 17 satt alla i bussen igen och vi startade tvåtimmarsfärden till Skövde. Framme vid hotellet sa jag adjö till gruppen och åkte sedan ensam till Jönköping för att lämna över bussen till vår inhyrda förare.

När jag ätit kvällsmat i hotellets restaurang dök en kollega upp som också ska bo här på hotellet i natt. Han är på väg hem från Köpenhamn utan passagerare och vi satt och pratade över ett par öl i ett par timmar innan det var dags att gå upp på rummen för att sova.

I morgon åker jag hemåt 🙂