Eskilstuna – Färgelanda

Marie skjutsade mig till garaget och bussen var precis färdigservad när jag kom dit. De satte också på en ny navkapsel på vänster framhjul eftersom jag, utan att märka något, lyckades tappa den i förrgår på vägen mellan Västervik och Linköping.

Tog en snabb kopp kaffe och åt mina medhavda mackor innan det var dags att åka till hotellet i Eskilstuna för att lasta. Första anhalten var Sigurdsristningen vid Sundbyholm och sedan bar det av till Svampen i Örebro, där resenärerna fick åka upp och njuta av utsikten i en halvtimme. Sedan åkte vi in till Hamnplanen i centrum, där jag parkerade bussen och så fick gruppen ett par timmars fri tid för att utforska Örebros centrala delar och/eller Wadköping.

Vid Hamnplanens parkering har man utökat bussparkeringen under sommaren på bekostnad av 6-7 bilplatser. Det gäller att kolla noga på skyltningen, vilket en dam inte hade gjort. Hon hade ställt sig där hon alltid brukar stå och det kostade – förutom p-avgiften som hon hade betalat – även en kontrollavgift på 1.000 kr! Jag fick förklara för henne hur man skulle tolka den nya skyltningen.

Vädret var strålande och när resenärerna kom tillbaka till bussen hade de haft en riktigt trevlig vistelse i staden och alla verkade väldigt nöjda. Vi åkte vidare till Sjötorp och Göta Kanal, där vi stannade i 45 minuter innan resan gick vidare till Varnhems kloster mellan Skövde och Skara. Där fick de en timmes guidning och efter det var det 1 timme och 45 minuters resa till hotellet på landet utanför Färgelanda, där vi sover i natt.