Stockholm – Eskilstuna

I dag var det i princip en heldag i huvudstaden. Började med en tvåtimmars stadsrundtur med lokalguide: Stadshuset – Västerbron – Fjällgatan (fotostopp) – Riddarholmen (fotostopp) – Strandvägen – Djurgården – Diplomatstaden – Kaknästornet – Gärdet – Linnégatan – Kungsgatan – Vasagatan – Slottsbacken.

Sedan fick resenärerna välja om de ville gå med guiden på en rundtur till fots i Gamla Stan eller om de helt ville gå på egen hand. Jag åkte och parkerade bussen på Skeppsbron. Min kollega, som jag löste av i Jönköping för drygt en vecka sedan, var även idag i Stockholm och han kom till min buss, så vi kunde prata lite. Klockan 13 var det dags för en ”transfer” till Vasamuseet, för de som ville och min kollega åkte med i bussen. När vi lämnat av resenärerna åkte vi tillbaka mot Slottet för att parkera och sedan äta lunch någonstans, men nu var det totalt tjockt med bussar på alla möjliga ställen. Vi åkte runt och runt och letade och överallt stod det bussar parkerade. Till slut hittade vi ett hål nere vid Sheraton, där jag kunde trycka mig in och så kunde vi gå upp till Drottninggatan för att äta lunch.

När vi var mätta och belåtna gick jag med kollegan mot Centralstationen – han hade sin buss parkerad där och när vi skilts åt gick jag till SL-Centret inne på Centralen för att köpa ett månadskort till pendeltåget eftersom jag börjar skolan på måndag igen. 🙂

När jag hämtat bussen och körde tillbaka till Slottet hittade jag parkering direkt nedanför Slottsbacken. Därifrån skulle vi åka klockan 17 och nästan på sekunden på det klockslaget satt alla i bussen och vi kunde lämna Stockholm och sätta kurs på Eskilstuna. Alla resenärer var jättenöjda med dagen i Stockholm – speciellt som det varit kanonväder på eftermiddagen.

När allt var urlastat vid hotellet i Eskilstuna åkte jag till Västerås för att tvätta, tanka och städa bussen. Verkstaden ska serva bussen i morgon bitti innan jag ska iväg igen.

Marie kom, precis som förra veckan, och hämtade mig och så åkte vi hem.