Kalmar – Stockholm

Det var en riktigt fin (höst-) morgon med kylig luft men strålande solsken. Efter att allt var lastat och alla var ombord åkte vi över Ölandsbron och tillbaka så att resenärerna skulle få fin utsikt och möjlighet att ta några foton. Sen vek vi av norrut på E22:an med sikte på Västervik. Släppte av gruppen nere i gästhamnen och åkte bort till Willy:s för att panta flaskor och köpa mer mineralvatten utan kolsyra. Gick på toa och fixade en kopp kaffe när jag var tillbaka på bussparkeringen i gästhamnen.

När vi lämnade Västervik började det regna och det regnade av och till hela vägen till Linköping. Väl framme på friluftsmuseet Gamla Linköping kom en riktig skur precis när alla gått ur bussen. Jag väntade i bussen på att regnet skulle avta och efter en kvart ungefär gick jag först på toa och sedan till caféet för att köpa köttbullssmörgås och kaffe. Jag gick ut och satte mig i paviljongen (d v s under tak) för att fika. Efter halva smörgåsen kom en riktig hagelskur och dessutom lite åskmuller i bakgrunden. Tur jag satt under tak. När påtåren var slut gick jag tillbaka till bussen för att lyssna lite på radio.

Nästa uppehåll var Bergs Slussar, där vi stannade en timme. Inte heller här fick det vara uppehåll utan det kom några åskskurar.

Sista etappen för dagen var dryga två timmar lång och nu är vi i Skärholmen där vi sover i natt. I morgon blir det nästan en heldag i Stockholm.