Jönköping – Lund

Gick ner och åt frukost klockan 7 och sedan var det dags att checka ut och gå bort till bussen. Under gårdagskvällen kom det ett rejält oväder med åska och åskskurar (skyfall) och det syntes på bussen. Den var skinande ren i går eftermiddag men eftersom den stod parkerad vid en park under träd så hade ovädret gjort att högra sidan var alldeles smutsig av frön och annat från träden. Nu hade det dessutom torkat fast på rutor och lack :/

Jag fixade till förarplatsen och laddade kylskåpet med mineralvatten och sedan var det dags att åka fram till hotellet. När allt var lastat och alla tagit plats i bussen lämnade vi Jönköping och satte kurs på Halmstad som var dagens första etappmål. Där tog reseledaren gruppen på en fotvandring i centrum, medan jag parkerade vid torget och tvättade av högra sidan med hjälp av borste, fönsterskrapa och en hink med vatten. Det blev åtminstone lite bättre 🙂

Nästa mål var Mölle där vi tog lunchpaus och jag passade på att äta stekt rödspätta. Gruppen gillade verkligen den lilla byn och ville helst stanna där en stund till. Men vi åkte vidare till Kullens fyr längst ut på udden där vi tog en halvtimmes stopp.

Sen var det dags att fortsätta söderut – nu till Citadellet i Landskrona, där vi stannade i drygt 45 minuter. Efter det återstod sista etappen – till hotellet i Lund. Vi bor inne i centrala delarna och hotellet ligger längst ner på en smal gata. Det går inte att vända bussen där så man får fortsätta längs en gågata för att ta sig därifrån och när man ska ut från gågatan får man svänga runt ett gathörn där det ligger en uteservering och då är det inte mycket utrymme till övers på nån sidan av bussen.

När jag parkerat bussen några tvärgator längre bort och tvättat av framrutan samt plockat bort skräppåsarna inne i bussen var det dags att äta middag. I morgon åker vi vidare.