Lund – Kalmar

Efter att ha ätit frukost i lugn och ro gick jag bort och hämtade bussen. På utsatt tid lämnade vi så Lund och körde den korta biten in till Malmö, där en stadsrundtur tog vid. Vi passerade bl a Slottsparken och Malmöhus Slott innan vi åkte ut till Turning Torso. Där blev det fotostopp både för Öresundsbron, som man får en ganska bra överblick på samt för själva Turning Torso. Därefter åkte vi in till Stortorget, där gruppen fick 20 minuters fri tid.

Sedan åkte vi österut längs E22:an. Vi stannade till vid det lilla slottet Trolle Ljungby för foton och fortsatte sedan till Laxens Hus i Mörrum, där vi tog lunchpaus. När alla var mätta och belåtna fortsatte vi till Karlskrona, där vi först besökte Rosenbom vid Amiralitetskyrkan och sedan stannade en timme i centrum.

Sista etappen för dagen var upp till Kalmar, där vi körde en kort stadsrundtur innan vi åkte bort till hotellet. Hotellet är inget mindre än den gamla Teleskolan, där jag tillbringade åtskilliga veckor under 90-talet då jag jobbade på Televerket/Telia och gick AXE-utbildningen. När bagaget var urlastat åkte jag för att tanka bussen och kom tillbaka lagom till maten. Efter en god middag gick jag ut till bussen igen för att tvätta av framrutan, plocka skräppåsar samt dammsuga.