Jönköping

Så var det dags att åka iväg på nästa busskörningsuppdrag – denna gång i två veckor. Marie skjutsade mig till garaget där hyrbilen jag skulle ha stod parkerad och efter att jag lastat mitt pick och pack samt en massa mineralvattenflaskor, drog jag iväg med adress Jönköping. Resan ner gick utan problem och jag parkerade i centrum och gick sedan för att möta min kollega som nu kört i två veckor och jag skulle lösa av.

Bussen kördes idag av en inhyrd förare från ett bussbolag här utanför Jönköping, eftersom vi bara får köra sex dagar i rad innan vi behöver en ledig dag om vi kör inrikes. Lördagar är bytesdag så gruppen som min kollega kört senaste veckan skulle flyga hem och gruppen jag ska köra kommande veckan var på väg hit. Medan vi väntade på att bussen skulle komma tillbaka från flygplatsen gick min kollega och jag för att äta lunch och jag fick lite information om den här resan och så hann vi prata om lite annat också – det är ju inte så ofta jag träffar kollegorna nu för tiden eftersom jag är tjänstledig och bara kör extra ibland.

När bussen kom lastade jag i mitt mineralvatten och min kollega plockade ur sina saker och så sa vi hejdå och han åkte hem med hyrbilen. Jag åkte med inhyrda föraren till deras garage för att tvätta och städa samt tanka bussen. När det var klart och bussen parkerad en bit från hotellet fick jag nycklarna och den inhyrda föraren åkte hem till sitt.

Tog det lugnt ett tag på hotellrummet och gick sedan ner till restaurangen vid 19-tiden för att äta middag med gruppen.