Tärnaby – Svolvær

Vi lämnade Tärnaby kl 8 och fortsatte väg E12 mot Mo i Rana. Där svängde vi norrut och följde E6:an. Efter någon timme stannade vi vid Polcirkeln för toalettbesök, souvenirer samt fika. Sedan fortsatte vi och gjorde flera fotostopp efter vägen. Vädret var ganska ok med omväxlande solsken och moln, men inte mycket regn alls.

Vi svängde av E6:an och åkte mot Skutvik, där vi tog färjan över till Svolvær som ligger på Lofoten. Överfarten tar drygt 2 timmar och till en början var det lugnt men när vi kom ut på öppet vatten kände jag sjösjukan komma mer och mer. Jag gick ner till cafeterian under bildäck och satte mig mitt i båten. Det var svalt och skönt därnere men till slut var jag till och med tvungen att lägga mig ner för att inte må riktigt illa. Som tur var klarade jag mig och jag kunde pusta ut när färjan la till i Svolvær. Vi åkte till hotellet och checkade in samt åt en sen middag.

Tyvärr är vädret inte det bästa och det ska regna i morgon också så det är ingen mening att utforska Lofoten något närmare, utan vi tar lite sovmorgon och åker vidare norrut vid 10-tiden.