Svolvær – Tromsø

Åt en riktigt härlig hotellfrukost – faktiskt en av de bästa jag ätit någonsin. Sällan man ser ett sådant utbud på hotellen jag brukar bo på – det här hotellet hade till och med en kock ute i matsalen som gjorde omeletter och amerikanska pannkakor på beställning 🙂 Och eftersom vi hade sovmorgon hade jag gott om tid för att äta frukost för en gångs skull.

När jag gick till bussen regnade det lite och molnen hängde tunga över bergstopparna runt omkring Svolvær. Fick fylla drygt en liter kylarvätska i bussen och sedan körde jag fram till hotellet. När vi åkt ett par mil sken solen och det verkade inte ha regnat särskilt mycket där eftersom vägen i princip var torr. Vädret kan verkligen variera här uppe.

Vi gjorde flera fotostopp efter vägen och stannade lite längre för lunch i Bjerkvik, som ligger alldeles där E10 ansluter till E6, strax norr om Narvik. Sedan körde vi norrut på E6:an tills vi svängde av nordväst på E8:an för att komma till Tromsø. På vägen in till centrum stannade vi till vid Ishavskatedralen, vars byggnadsstil påminner om isberg som sticker upp. Därefter åkte vi in till den centrala bussparkeringen i centrum och gjorde en paus där i en och en halv timme innan vi åkte ut till hotellet vid flygplatsen för att checka in och äta middag.

I morgon bär det av ännu mer norrut …