Tisdag

Andra dagen började lite senare – kl 6 – och det gjorde att jag kunde ta bilen till Kungsängen och sedan pendeltåg därifrån till Centralen, vilket betydde att jag slapp betala p-avgift för bilen i Stockholm.

Efter att ha plockat ut dagorder och tagit fram körplaner för dagens körningar (och tagit en kopp kaffe och en medhavd smörgås) var det dags att gå ner till perrongen för att ta över ett pendeltåg på väg till Södertälje. Körningen gick jättebra och när vi kom till Södertälje Hamn så steg vi av där. När man kommer in från Östertälje-hållet, måste man nämligen byta ände för att köra ner till Södertälje Centrum och för att snabba upp processen är det en annan förare som hoppar in i andra förarhytten och kör ner tåget. Vi fick vänta ca 15 minuter på nästa tåg från Stockholm och ta över på samma sätt och köra ner till Södertälje Centrum. Där nere byter man ände igen och när avgångstiden är inne kör man upp till Södertälje Hamn igen och där upprepas processen – vi stiger av och en annan förare tar över i den andra förarhytten. Vi fick sedan vänta knappt 15 minuter på nästa tåg som vi tog över och körde mot Stockholm Central och Märsta. Framme i Märsta bytte vi ände igen och körde ner till Stockholm där vi blev avbytta och fick ta rast.

Jag hade ingen matlåda med mig, så jag gick och köpte en låda och åt den sedan i lunchrummet tillsammans med en klasskamrat som också hade matrast.

Efter rasten återstod en tur till Märsta och tillbaka och precis som igår var det ett tågsätt av den äldre typen (X10) som dök upp vid perrongen. Uppe i Märsta bytte vi ände igen och när avgångstiden var inne satte vi kurs tillbaka till Stockholm, där vi blev avbytta och så var dagens pass till ända. Jag satte mig på pendeln till Kungsängen och tog sedan bilen hem.