Onsdag

Ännu tidigare start på passet idag – kvart över 4!! Det var väckning 1.30 och en timme senare satt jag i bilen på väg mot Stockholm. Väl framme och efter att ha parkerat bilen gick jag till personallokalerna och försåg mig med gällande dygnsorder och tog en kaffe och åt min smörgås. Vi började med att klargöra vårt fordonssätt som stod nattparkerat vid plattformen på Stockholm C och sedan inväntade vi avgångstiden som var 5.16. Vi körde första pendeltåget söderut mot Södertälje. Framme i Södertälje Hamn fick vi en halvtimmes rast innan det var dags för sedvanlig procedur med att ta över nästa pendel och köra ner till Södertälje C och tillbaka igen. Därefter vänta 15 minuter innan vi tog nästa pendel och körde till Stockholm C, där vi fick avbyte och gick upp för att ta rast.

Efter rasten hade vi två vändor till Älvsjö och tillbaka. Vi tog över ankommande pendeltåg från Uppsala och körde bort till dess slutstation Älvsjö. Där växlade vi oss in till depån för att byta ände och sedan växla oss ut till plattformen igen då det var dags för avgång och så körde vi tillbaka till Centralen där en annan förare tog över.

Då andra vändan var avklarad slutade vårt pass och jag tog bilen och åkte hemåt. Nu blir det en fridag innan det är dags att ändra dygnsrytm – det stundar kvälls-/nattjobb några dagar.