Söndag

Så var det dags att köra lite buss igen! Det var drygt 3 månader sen sist …

Åkte till garaget vid 7-tiden. Morgonen var kall, men turligt nog stod bussen kvar inne i tvätthallen, så den var varm och skön. Träffade en kollega som skulle köra upp till Romme och vi hann ta en kopp kaffe tillsammans innan det var dags för oss att rulla iväg.

Min första körning var en kort transfer från två hotell till Kongresscentret nere på stan. Stod och väntade vid första hotellet men ingen verkade vilja åka med och efter att jag ringt ett par samtal till vår jour samt pratat med receptionen, så kunde jag åka iväg till det andra hotellet. Där var det i alla fall några få som vill åka med och jag skjutsade ner dem till lokalen. Därefter åkte jag tillbaka till garaget.

Nästa uppgift var att tillsammans med en kollega hämta drygt 100 nygjorda smörgåsar som var beställda till två olika resor under dagen. Väl tillbaka vid garaget lastade vi in våra mackor samt dricka i bussarna och sedan var det dags att åka ner till busstationen för att lasta. Det var en pensionärsförening som skulle åka med 2 bussar till Stadsteatern i Stockholm för att se en föreställning.

Det var lugnt med trafiken så här runt lunch en söndag och resan gick smidigt och väl framme vid Sergels Torg släppte jag av alla och åkte sedan upp på Malmskillnadsgatan för att parkera. Min kollega hade redan parkerat sin buss där och tillsammans gick vi i snålblåsten till Hötorget för att äta lunch. Efter det gick vi till Gallerian för att fika lite och kolla på söndagshandeln. När det var en knapp timme kvar innan vi skulle hämta upp passagerarna igen gick vi tillbaka till bussarna och förberedde lite så att utdelningen av förtäringen skulle gå smidigt. Vi åkte sedan ner till Sergels Torg för att invänta att våra resenärer skulle komma ut. När alla var på plats och fått sin smörgås och dricka kunde vi sätta kurs på Västerås igen och efter en och en halv timme i bussen var vi tillbaka enligt planen. Efter att alla stigit av var det bara att åka till garaget för sedvanliga göromål (toatömning, urplockning, städning och tankning). När bussen var parkerad gick jag till min bil för att åka hem i kvällskylan.