Söndag

Det blev lite busskörning även denna söndag. Åkte strax efter lunchtid till garaget och passade på att tvätta av min bil innan det var dags att kolla bussen. Den var dock inte på garaget ännu – en kollega hade den på en annan körning – så det var bara att ta det lugnt ett tag till.

När kollegan kom till garaget körde han in i tvätthallen och spolade av bussen utvändigt och sedan kunde jag ta över. Jag hade en hämtning i Stockholm, så jag rullade iväg i det strålande solskenet. Platsen för hämtningen var inte den bästa ur buss- och lastningssynpunkt – Konserthuset vid Hötorget. Det brukar vara väldigt svårt att stanna på något bra ställe där, när man dessutom ska lasta en massa i bagageluckorna. Jag åkte Kungsgatan mot Sveavägen och utanför Konserthuset höll man på med ett arbete, med avspärrningar och byggcontainrar. Avspärrningen låg till större delen på en lastzon, men den outnyttjade delen var ledig och som tur var fick jag precis plats med bussen där 🙂 så det löste sig väldigt smidigt. Där kunde jag stå och vänta tills gruppen kom ut med sitt pick och pack och när allt var lastat och klart satte jag kurs tillbaka mot Västerås och efter ungefär en och en halv timme stod vi nere i centrum och lastade ur.

När jag kollat att allt var urplockat åkte jag för att tanka bussen och fortsatte sedan till garaget där jag tömde toan, tvättade, städade, fyllde toaglykol och tankade AD Blue innan jag parkerade och hängde upp nycklarna på kroken. Efter det återstod bara att gå ut till bilen och åka hemåt. I veckan som kommer är det skolbänken som gäller.