Torsdag

Den här veckan har det inte varit några lektioner utan självstudier istället. Det har gjort att jag hade möjlighet att köra buss idag fastän det är torsdag.

På dagen agenda stod den korta lilla skolturen alldeles i Västerås utkant plus backup för Högskolelinjen på förmiddagen och en extratur efter lunch innan hemturerna. Det var det som var planerat alltså. Med tanke på körningarna utöver själva skolturen behövde jag stor buss, men redan i går kväll blev det ändrat till liten buss eftersom min tilltänkta stora buss behövdes till annat akut uppdrag åtminstone under förmiddagen.

Fastän jag inte kört den här skolturen på ett och ett halvt år kanske var det inga problem att hitta runt. Jag hade dessutom kollat med några kollegor eftersom det var några små ändringar sen sist. Efter att ha släppt av vid sista skolan åkte jag ner till vårt väntställe vid Högskolan för att se om mina tjänster behövdes. Jag skulle vara andra extrabussen, men den ordinarie bussen samt kollegan i första extrabussen fick med alla, så då återvände jag till garaget.

Under förmiddagen fick vi in beställning på två ersättningsbussar för ett inställt tåg strax efter lunch och då blev min eftermiddag ändrad, så jag fick ta den stora bussen som jag från början skulle ha haft idag (och som nu avslutat sitt akuta uppdrag) och köra tågbuss upp till Stockholm. Blev fullsatt (=48 pass) nere vid Centralen och åkte direkt upp till Stockholm. Eftermiddagstrafiken i Stockholm hade inte dragit igång så det gick smidigt att komma fram till Cityterminalen, lasta ur, kolla igenom bussen samt tomma tillbaks till Västerås igen.

Väl tillbaka var det dags för sedvanlig städning och tvätt – dessutom var jag tvungen att putsa alla fönster invändigt eftersom det såg förskräckligt ut när solen sken ute. När jag var klar med allt tog jag bilen och åkte hemåt i säsongens första snöfall …