Lördag

Tog bilen ut till vårt garage utanför Västerås, där bussen jag skulle ha idag är stationerad. Startade upp och begav mig sedan in till garaget i Västerås för att hämta dricka och bestick m m. På vägen kom det upp felmeddelanden i displayen och jag såg att även automatlådan larmade – hmmm ingen bra början. Konfererade med ett par kollegor då jag kom till garaget och konsulterade även vår verkstadsjour. Gjorde en ”omstart” på bussen d v s motor av och huvudström av – vänta ett tag och starta igen – inga felmeddelanden 🙂

Åkte till idrottshallen där jag skulle hämta laget som skulle iväg till Karlstad för bortamatch. Lastade i allt och stoppade in maten i ugnen och så åkte vi iväg. Så fort vi kommit ut ur Västerås så kom felmeddelandena tillbaka – typiskt – höll noga koll på allt och läget verkade inte förvärras i alla fall, så jag fortsatte köra.

När vi kom till Karlskoga så fick jag stanna för rött vid ett trafikljus och då provade jag att trycka på en knapp som har med låsningen av löpaxeln (alltså 3:e axeln på bussen) och när det sedan blev grönt igen och jag började köra så försvann nästan alla felmeddelanden – puh. Det verkade alltså vara något fel i den automatiska låsningen av löpaxeln, men att den manuella (tvångs-) låsningen fungerade. Jätteskönt för nu kunde jag koppla av lite grann och inte oroa mig för felmeddelandena.

Vi stannade till innan Karlstad för att äta matlådorna som nu var varma och när det var klart åkte vi fram till arenan. Jag hittade ett ställe att parkera på där jag kunde låna lite ström för att värma andra omgången matlådor så att de skulle vara klara tills hemresan.

Laget spelade kanonfint och vann matchen klart. Maten var varm när de kom ut till bussen och vi påbörjade hemresan. Kom tillbaka till Västerås vid 21.30-tiden och när allt var urlastat och klart åkte jag till garaget för att tanka, tvätta och städa bussen.