Måndag

Ännu en examination stod på dagens schema. Det är nästa omgång med förarkollegor i Västerås som nu har gått sin ER1-utbildning.

Min instruktörskollega och jag hade planerat att hålla examinationen i Uppsala eftersom det vanligtvis står 3 stycken ER1-or uppställda där över dagen. Vi fick dock redan före klockan sju i morse styra om planerna då det efter ett fordonsfel under morgonen endast skulle dyka upp ett fordon i Uppsala.

På grund av detta tog vi oss till Eskilstuna istället. Det blev dessutom endast 3 elever att examinera då den fjärde insjuknat under helgen.

Vi gick direkt ner till depån eftersom Fordonsledningen meddelat att vi skulle kunna få tillgång till en ER1-mult under någon timme innan det ena fordonet skulle in på klottersanering.

Eleverna hann precis med att multa och koppla isär varsin gång innan växlingspersonalen kom för att köra bort ett av fordonen.

Vi fortsatte sedan med bogseringsförberedelserna i det kvarvarande fordonet innan vi gick igenom svaren på repetitionsfrågorna och svarade på andra frågor från eleverna.

Efter lunch var det dags att skriva provet och utföra den efterföljande praktiska uppgiften. Alla tre klarade både prov och uppgift och jag meddelade vår Gruppchef att de blivit godkända.

I och med detta återstod bara att promenera upp till Personallokalerna. Vi hann med en snabb kopp kaffe innan det var dags att gå ner till spår 3 för att åka med en Regina till Västerås.