Måndag

Den tidiga provkörningsturen var planerad på mig idag. Vid kvart i sex blåste jag in mig och gick sedan till vårt instruktörsrum för att starta datorn. Det var dags att byta mina lösenord – något som måste göras var tredje månad.

När det var klart gick jag till vårt nya instruktörsrum för att börja att skruva ihop de nya skrivborden. De levererades i fredags och eftersom jag inte hade fått något uppdrag så kunde jag lika gärna göra lite nytta.

Vi ska alltså äntligen få flytta till ett större kontorsrum så att vi kan få mer utrymme. I ”skrubben” som vi har haft hittills får max två personer plats samtidigt.

Lite senare under förmiddagen ringde Depåfordonsledningen i Hagalund och ville ha hjälp med en kort transport. Det var en tvåvagnars X40 som på grund av platsbrist var tvungen att flyttas från X40-depån ner till spår 9 på bangården bredvid Centralen.

Strax innan lunch tog jag taxi ut till depån och körde sedan ner fordonet och parkerade på anvisad plats.

Operativa Personalledningen ringde och ville att jag skulle hjälpa en förare som skulle köra en X55-a till verkstaden i utkanten av Västerås. Föraren hade aldrig varit där tidigare och då är det bra att få kontakta någon som har så kallad platskännedom eftersom varje plats har sina egenheter och fallgropar. Man kan också få en så kallad lots med sig om man tycker att det känns säkrare.

Jag pratade med föraren per telefon och berättade om vad man ska tänka extra noga på när man kör in till verkstaden. Föraren hade dessutom studerat växlingsöversikten och tillsammans beslutade vi att vårt samtal räckte. Skulle det uppstå någon osäkerhet kring något var det bara att kontakta mig igen.

Efter att ha ätit min matlåda var det dags att börja möblera i nya rummet och flytta över saker från det gamla.

Egentligen slutade jag klockan två men jag blev kvar ytterligare drygt en timme för att riktigt ”inviga” vårt nya instruktörsrum.